Αλμυρό cheesecake

Υλικά (για 10 μερίδες)
3 παξιμάδια κρίθινα ΧΡΥΣΑΦΗ θρυμματισμένα
2 κουτ. σουπ. καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού καλαθάκι Λήνου ΧΡΥΣΑΦΗ ψιλοτριμμένο
3 κουτ. σουπ. ανθότυρο
3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
20- 30 ντοματίνια χοντροκομμένα
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σουπ. μπαλσαμικό ξύδι
4-5 φυλλαράκια βασιλικού φρέσκο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύομε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, και το ελαιόλαδο. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα αλοιφώδες μίγμα. Παίρνομε ένα μεγάλο στεφάνι για cheesecake και τα βάζουμε σε μια
στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ., και το πιέζομε ελαφρά ώστε να κάτσει. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30-40 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτομε τα ντοματίνια, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει. Αφαιρούμε το τσέρκι από το cheesecake και περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζομε με ρίγανη ή θυμάρι και σερβίρουμε.