Φλωμάρια με Χταπόδι Κοκκινιστό

Υλικά (για 4 μερίδες)
400γρ. φλωμάρια ΧΡΥΣΑΦΗ χονδρά
1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
400γρ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φλωμάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το χταπόδι, το γιαχνίζουμε για 10 λεπτά περίπου και το σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Σερβίρουμε τα φλωμάρια με το χταπόδι σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.