Φλωμάρια με Κόκκορα Κρασάτο

Υλικά (για 6 μερίδες)
400γρ. φλωμάρια ΧΡΥΣΑΦΗ ψιλά
1 κόκκορας κομμένος σε μερίδες
500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι τριμμένο
πιπέρι σε κόκκους
200γρ. τυρί κασκαβάλι ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φλωμάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον κόκκορα , τον σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, ανάλογο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι ο κόκκορας να μαλακώσει. Σερβίρουμε τα φλωμάρια με τον κόκκορα σε ρηχά πιάτα και πασπαλίζουμε με άφθονο τριμμένο τυρί και μαϊντανό.