Η Εταιρία Προϊόντα Συνταγές Διακρίσεις Δημοσιεύσεις Εκδηλώσεις Λήμνος
Χρυσάφη στη Λήμνο Σημεία Πώλησης Επικοινωνία

Συνταγές

English
Μεσογειακή Ομελέττα Τάρτα με κολοκυθάκια και τυριά Λήμνου Κουνέλι γεμιστό με τυριά της Λήμνου Κασπακ’νό Αρνί Μεσογειακή Σαλάτα με Φλωμάρια Φλωμάρια με Μανιτάρια Κρασάτα Φλωμάρια με Κόκκορα Κρασάτο Φλωμάρια με Χταπόδι Κοκκινιστό Αλμυρό cheesecake Κριθαροκουλούρα με μελιτζάνες και μελίχλωρο Επιδόρπιο με κρίθινο παξιμάδι & σταφίδες

Φλωμάρια με Μανιτάρια Κρασάτα

Υλικά (για 3-4 μερίδες)
400γρ. φλωμάρια ΧΡΥΣΑΦΗ μέτρια
100γρ. βασιλομανίταρα φρέσκα
100γρ. μανιτάρια shiitake φρέσκα
100γρ. μανιτάρια πορτομπέλο φρέσκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200γρ. τυρί κασκαβάλι ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φλωμάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε και τα φλωμάρια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε φαρδιά πιατέλα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασκαβάλι και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

2012 - 2013 © HRYSAFIS S.A.
design by