Η Εταιρία Προϊόντα Συνταγές Διακρίσεις Δημοσιεύσεις Εκδηλώσεις Λήμνος
Χρυσάφη στη Λήμνο Σημεία Πώλησης Επικοινωνία

Συνταγές

English
Μεσογειακή Ομελέττα Τάρτα με κολοκυθάκια και τυριά Λήμνου Κουνέλι γεμιστό με τυριά της Λήμνου Κασπακ’νό Αρνί Μεσογειακή Σαλάτα με Φλωμάρια Φλωμάρια με Μανιτάρια Κρασάτα Φλωμάρια με Κόκκορα Κρασάτο Φλωμάρια με Χταπόδι Κοκκινιστό Αλμυρό cheesecake Κριθαροκουλούρα με μελιτζάνες και μελίχλωρο Επιδόρπιο με κρίθινο παξιμάδι & σταφίδες

Επιδόρπιο με κρίθινο παξιμάδι & σταφίδες

Υλικά (για 6 μερίδες)
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΧΡΥΣΑΦΗ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
200γρ. σταφίδες αποξηραμένες
100γρ. παξιμάδια κρίθινα ΧΡΥΣΑΦΗ τριμμένα
100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και 150γρ. σταφίδες.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με τα αμύγδαλα και τα μοιράζουμε σε γυάλινα ποτήρια. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες σταφίδες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σταφίδες με άλλα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα, όπως cranberries, blueberries κλπ.

2012 - 2013 © HRYSAFIS S.A.
design by